Öppen föreläsning 11 april

2019-03-21

Två teman under en kväll - föreläsning om medberoende och våld i nära relation med Sanna Lundell, Ann Söderlund och Peter Svensson

Välkommen till en föreläsningskväll som anordnas av Lidingö stad och Kvinnojouren Kerstin där du får lyssna till två viktiga teman som berör. Skaparna bakom SVT:s dokumentärserie Djävulsdansen, Sanna Lundell och Ann Söderlund, berättar om sina egna erfarenheter av att vara medberoende.

Efter att tidigare ha levt i relationer med beroende män, och själva fastnat i medberoende, är deras mission nu att ta bort skammen och tabut kring beroendesjukdomar.

"Det ska vara lika självklart för ett barn att säga; min mamma är sjuk för hon dricker för mycket, som vilken sjukdom som helst."

Under kvällen får vi även lyssna till Peter Svensson från Huskurage som pratar om våld i nära relation, maskulinitet och hur det kan skapa våld. Kvinnojouren Kerstin Lidingö är med och arrangerar föreläsningen och kommer tillsammans med stadens samordnare våld i nära relation att berätta om sitt arbete.

Anna-Britta Bergman (M) kommunfullmäktiges ordförande hälsar välkommen och kvällen avslutas av Birgitta Sköld (LP) ordförande omsorgs- och socialnämnden.

Det kommer finnas tid för dialog och möjlighet att ställa frågor.

Tid och plats:
Torsdag den 11 april, klockan 17.30–19.30
Christinaskolans aula, Läroverksvägen 56, Lidingö
Möjlighet till parkering finns vid skolan, samt Ica Larsberg.

Anmälan:
Föreläsningen är kostnadsfri. Ingen föranmälan behövs.

Varmt välkommen!